Τμήμα Παιδιών: 22210-26602
Τμήμα Ενηλίκων: 22210-73573
FAX: 22210-73573
Γενικά

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Μου είπαν για νεκρούς στο Μάτι όταν έκλεισαν οι κάμερες

Τσίπρας στον ΣΚΑΪ: Μου είπαν για νεκρούς στο Μάτι όταν έκλεισαν οι κάμερες

Μαραθώνια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Σία Κοσιώνη και Αλέξη Παπαχελά, ασκώντας αυτοκριτική αλλά και υπεραμυνόμενος των επιδόσεων και επιλογών του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά μέτωπα.

Τρεις εβδομάδες πριν την πρώτη επέτειο από την τραγωδία στο Μάτι, όπου έχασαν την ζωή τους 102 άνθρωποι, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως δεν γνώριζε για τον πρώτο απολογισμό θυμάτων όταν έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι, και αποκάλυψε ότι ενημερώθηκε για την ύπαρξη νεκρών από τους επιτελείς του αφότου αποχώρησαν τα τηλεοπτικά συνεργεία.

Αποκάλυψε επίσης ότι έως εκείνο το σημείο είχε ακούσει «φήμες» για έναν ή δύο νεκρούς που είχαν χάσει την ζωή τους λόγω αναθυμιάσεων.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν είχε καταλάβει καν πως η σύσκεψη μεταδιδόταν ζωντανά και απέδωσε την σιωπή υπουργών που είχαν μία πρώτη εικόνα για τους νεκρούς στην παρουσία της κάμερας. «Ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν […] πάγωσαν και δεν μου είπαν τίποτα», είπε.

Απέρριψε ότι εκείνο το βράδυ το μέλημά του ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της καταστροφής, αντιτείνοντας ότι «μία ώρα» αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε τον λαό για τις εξελίξεις, ενώ την επόμενη ημέρα συγκλήθηκε υπουργικό συμβούλιο.

Παραδέχτηκε πάντως ότι αισθάνθηκε οργή για τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού και συντριπτική θλίψη για την εκατόμβη.

Ο Ποινικός Κώδικας και ο Άρειος Πάγος

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των διατάξεων του νέου κώδικα που δίνουν την δυνατότητα σε πολυισοβήτες της «17 Νοέμβρη» να ζητήσουν απόλυση υπό όρους, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται δικαστικό συμβούλιο να αποφασίσει υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και ανάλογων καταδίκων.

Τόνισε πως ο κώδικας δεν συντάχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου ή το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά από νομοπαρασκευαστική επιτροπή κορυφαίων νομικών που «μόνο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν».

Σχολίασε αιχμηρά πως ο κώδικας είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση επί έξι μήνες πριν την ψήφισή του αλλά η κριτική εμφανίστηκε μόνον προεκλογικά. Κατήγγειλε δε πως μέσα ενημέρωσης προάγουν την «ψευδή εντύπωση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την αποφυλάκιση τρομοκρατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *