Τμήμα Παιδιών: 22210-26602
Τμήμα Ενηλίκων: 22210-73573
FAX: 22210-73573

Μαθησιακές Δυσκολίες

 • Γενικά

  Οι μαθησιακές δυσκολίες εκδηλώνονται με μειωμένη απόδοση στις δεξιότητες γραφής, ανάγνωσης, ομιλίας ή και μαθηματικών ικανοτήτων.

  Τα παιδιά που παρουσιάζουν κάποιο είδος μαθησιακής δυσκολίας (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαναγνωσία, διάσπαση προσοχής, διαταραχή λόγου- ομιλίας, δυσαριθμησία κλπ) έχουν φυσιολογική νοημοσύνη.

  Ένα κοινό χαρακτηριστικό των παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες η αδυναμία του να ανταποκριθούν στις ακαδημαϊκές δεξιότητες ενώ πρόκειται για έξυπνα παιδιά.

  Για την αξιολόγηση μιας μαθησιακής δυσκολίας χρειάζεται στενή συνεργασία του εκπαιδευτικού και των γονέων του παιδιού με τους ειδικούς (παιδοψυχολόγο, λογοθεραπευτή, ειδικό παιδαγωγό κλπ).

  Η ειδική μάθηση έχει ως στόχο την παρέμβαση στις δυσκολίες του παιδιού σε γνωστικό και αντιληπτικό επίπεδο. Ασχολείται κυρίως με τις μαθησιακές δυσκολίες και την ανάπτυξη της γραφής, της ορθρογραφίας, της ανάγνωσης και της αρίθμισης. Η εκμάθηση των ανωτέρω γίνεται παιχνίδι μέσα από την ειδική μάθηση. Γίνεται χαρά και τραγούδι, ζωγραφική καθώς και δημιουργικό παιχνίδι.